Menu
Wil jij zinvol en prettig vrijwilligerswerk doen?


Vrijwilligerswerk is zo divers! Je kunt bij ons aan de slag als kok, als buurtbemiddelaar bij conflicten, als vrijwilliger die een mantelzorger even ontlast. Je kunt ook taalles geven of fietsles, mensen helpen met het invullen van formulieren. Coördineren, werven en nog veel meer. Of het nu om kort durende klussen of om vrijwilligerswerk voor langere tijd gaat. Het werk van vrijwilligers is onbetaalbaar en waardevol: contact met een vrijwilliger is contact met de maatschappij. Ook de extra tijd, de ondersteuning en de aandacht kan voor anderen zo ontzettend belangrijk zijn.

Wij werken al jaren met vrijwilligers

Xtra werkt al jaren met vrijwilligers. Allemaal mensen die zich met hart en ziel inzetten voor anderen. Wij kunnen niet zonder de inzet van enthousiaste vrijwilligers. Het vrijwilligerswerk draagt bij aan het doel van Xtra om de eigen kracht van mensen te versterken. Bij Xtra en haar werkmaatschappijen zetten duizenden vrijwilligers zich in voor anderen. Wij maken vrijwilligerswerk toegankelijk voor iedereen en zijn daar trots op. We werken wijkgericht, bieden faciliteiten die de deelname aan vrijwilligerswerk verbeteren en die de organisaties ondersteunen bij het voeren van een actief vrijwilligersbeleid.

Vrijwilliger als collega

De inbreng van vrijwilligers  gaat de aankomende jaren alleen maar verder groeien. Onze professionals zoeken de optimale aansluiting tussen de persoonlijke drijfveer en de vrijwillige inzet. Zij zijn er om jou, voor zover dat nodig is, als vrijwilliger te ondersteunen. Andersom verwachten wij ook iets terug van onze vrijwilligers.

  • Vrijwilligers zijn een essentieel onderdeel van onze organisatie.
  • Vrijwilligers staan er niet alleen voor, ze zijn onderdeel van een team en medeverantwoordelijk voor het teamresultaat.
  • Vrijwilligers bepalen zelf wat ze kunnen en willen bereiken maar ook van de doelen en het werk van het team.
  • Vrijwilligers krijgen bij ons zeggenschap en verantwoordelijkheid. Vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar niet vrijblijvend.

Ben jij onze nieuwe vrijwilliger?

  • Heb je tijd over en wil je die tijd nuttig inzetten?
  • Voel je er iets voor om mensen te helpen?
  • vind je het fijn om met mensen in contact te komen?
  • Wil je jouw vaardigheden of capaciteiten inzetten en verbeteren?

Wij kunnen altijd enthousiaste vrijwilligers gebruiken. Wil je bekijken wat jij kunt doen binnen onze werkmaatschappijen Mooi welzijn, Voor welzijn of Zebra welzijn? Klik hier. Via de zoekfunctie vind je er ons actuele aanbod. Meer weten over de werkmaatschappijen? Klik hier.