Menu

Gedragswetenschapper (16 uur)


Ben jij de gedragswetenschapper die kan meebewegen met onze groei? Wil je bijdragen aan betere kansen voor kwetsbare jongeren en jonge statushouders? En ben jij van nature iemand die goed kan coachen met een flinke dosis inlevingsvermogen, flexibiliteit en een scherp analytisch vermogen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Bij JESS zijn wij op zoek naar een:

Gedragswetenschapper (m/v)

16 uur per week  

Doordat onze jongeren regelmatig een complexe ondersteuningsbehoefte hebben, bieden de (basis)teams van intensief trajectbegeleiders in samenwerking met de gedragswetenschapper begeleiding via de methodiek Nieuwe Perspectieven (NP).

Onze aanpak hierin is laagdrempelig, intensief en persoonlijk. Gezamenlijk helpen wij jongeren aan een perspectief en weten wij aan te sluiten bij hun leefwereld en behoefte. Wij werken samen met en staan naast onze jongeren. De inspiratiebron voor ons handelen is te vinden in de uitganspunten van de NP aanpak. De begeleiding wordt aangeboden in het kader van Maatwerk Arrangementen. Deze arrangementen voeren wij uit in samenwerking met de WMO-consulenten van de gemeente Den Haag. De arrangementen hebben betrekking op zowel ambulant als woonbegeleiding.

Wat ga je doen?

 • Je gaat de intensief trajectbegeleiders binnen de verschillende (basis)teams coachen, waarin je de trajectbegeleiders vanuit de methodiek ondersteunt en adviseert in de begeleiding van de jongeren, maar ook inzicht geeft in het gedrag van de jongeren;
 • Daarnaast heb je 1x per 6 weken individuele casuïstiekbespreking met de trajectbegeleiders;
 • Je organiseert methodische leerbijeenkomsten en geeft de NP-training;
 • Je adviseert het management en ondersteunt o.a. in het verbinden van interne processen;
 • Je levert een bijdrage aan de methodische doorontwikkeling en vormgeving van een kwaliteitskader inclusief de borging;
 • Je hebt een nauwe samenwerking met de GGZ Psycholoog;
 • Je onderhoudt contacten met de verschillende (GGZ) netwerkpartners.

Over de (basis)teams

Team co-living
Intensief trajectbegeleiders bieden ambulante hulp aan jonge statushouders die op groepslocaties wonen. Inzet van onze ondersteuning is om de jongvolwassenen statushouders goed te laten landen op locatie en in de wijk, het vinden van hun weg in hun nieuwe stad, hier onderdeel van te worden en uiteindelijk volwaardig mee te kunnen doen in de Haagse samenleving.

Team WMO-maatwerkarrangementen
Intensief trajectbegeleiders bieden hulp aan Haagse jongeren en jongvolwassene statushouders. De inzet van de ondersteuning is gericht op het vergroten van de zelfredzaamheid van de jongeren. Deze jongeren worden geconfronteerd met complexe problemen.

Team JIT Wonen
Intensief trajectbegeleiders bieden woonbegeleiding en ambulante begeleiding aan jongeren met hulpvragen op het gebied van financiën, dagbesteding, psychische klachten, GGZ-problematiek, verslaving en wonen. JIT Wonen biedt tevens huisvesting aan 76 jongeren.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding als gedragswetenschapper (orthopedagooggeneralist, GZ-psycholoog of andere relevante opleiding);
 • Je hebt minimaal 2 jaar in een soortgelijke functie ervaring opgedaan;
 • Je hebt affiniteit met de verschillende cultuurspecifieke kenmerken van de doelgroep;
 • Je bent creatief, ondernemend en innoverend;
 • Los van elk oordeel, kun je in contact treden met jongeren, begeleiders en het netwerk;
 • Je hebt een didactisch en analytisch vermogen;
 • Je hebt een goede schrijfvaardigheid.

Wat bieden wij?

Wij bieden een uitdagende en afwisselende baan met arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Jeugdzorg. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar met een mogelijkheid tot verlenging. Afhankelijk van ervaring en opleiding bedraagt het bruto maandsalaris maximaal € 5298,33 op fulltime basis (schaal 11). Voor je indiensttreding vragen wij je een Verklaring Omtrent Gedrag te overleggen. 

Heb je inhoudelijke vragen over de functie van gedragswetenschapper, neem dan contact op met Cher Pellerin, e-mail: c.pellerin@stichtingjess.nl of mobiel telefoonnummer: 06-10785640 of Fouzia Ben Moussa, e-mail: f.benmoussa@stichtingjess.nl of mobiel telefoonnummer: 06 20424850. Meer informatie over JESS kun je vinden op www.stichtingjess.nl.

Overige informatie

JESS is een werkmaatschappij binnen Stichting Xtra naast de Stichtingen Wijkz, Jongleren en MEE Zuid-Holland Noord. JESS richt zich met name op de stedelijke projecten binnen Stichting Xtra. Stedelijke projecten richten zich niet op één stadsdeel maar worden Den Haag breed uitgevoerd vanaf een centrale locatie in Den Haag of omliggende gemeenten. De medewerkers van JESS zijn dan ook actief in alle Haagse stadsdelen en in de regio Haaglanden. 

Je sollicitatie

Je CV en motivatiebrief kun je bij ons achterlaten door op de knop "Solliciteren" te klikken. Doe dit z.s.m. uiterlijk op 1 september. Kijk ook voor meer informatie op www.ikwilhierwerken.nl. Na gebleken geschiktheid op basis van CV en motivatiebrief wordt het sollicitatiegesprek ingepland. De sollicitatiegesprekken zullen doorlopend plaatsvinden totdat de vacature vervuld is.

Deze functie wordt gelijktijdig intern en extern opengesteld. Bij geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Ben je een interne kandidaat (op dit moment in dienst bij Jongleren, MEE-ZHN/VTV, Wijkz, Xtra of JESS), solliciteer dan via de vacaturepagina op Insite.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Vacature

Type functie

Contactpersoon

Acties