Menu

Gedragswetenschapper (m/v)

                               

JESS is een werkmaatschappij binnen Xtra naast Wijkz, MEE ZH-N en Jongleren. JESS richt zich met name op de stedelijke projecten binnen Xtra. Stedelijke projecten richten zich niet op één stadsdeel maar worden Den Haag breed uitgevoerd vanaf een centrale locatie in Den Haag of omliggende gemeente. De medewerkers van JESS zijn actief in alle Haagse stadsdelen en in Haaglanden. 

Het JIT

Het Jeugd Interventie team (JIT) ondersteunt Haagse jongeren in hun weg naar zelfstandigheid. JIT jongeren hebben regelmatig een complexe en intensieve ondersteuningsbehoefte. Dit bieden wij via de methodiek Nieuwe Perspectieven (NP) in een team dat bestaat uit verantwoordelijke, ondernemende, eigenzinnige denkers en doeners die hun professionele kennis en gezond verstand gebruiken en doen wat werkt!

De gedragswetenschapper heeft mij inzicht gegeven hoe ik mijn jongere kan blijven motiveren ondanks de stress en teleurstellingen die hij ervaart.

De gedragswetenschapper houdt mij scherp in het methodisch werken zodat ik geen tunnelvisie krijg of vast hou aan ingesleten werkwijze/patronen om de kwaliteit van de hulpverlening aan de jongere hoog te houden.

Ben jij de gedragswetenschapper die hier blij van wordt en hier een bijdrage aan wil leveren in een innoverende omgeving? Houd je ervan om maatwerk te leveren en heb jij genoeg van strakke protocollen? Kan je goed omgaan met vrijheid en ruimte zolang de kaders maar duidelijk zijn en wil je daadwerkelijk bijdragen aan kwaliteit? Dan is het JIT op zoek naar jou!

Gedragswetenschapper (m/v)

32 uur per week  

Functie inhoud

Het JIT is volop in beweging. Na flink wat onderzoek wordt momenteel de NP methodiek doorontwikkeld. Hierin zal je een bijdrage leveren in analyseren van de gegevens (output) en het verwerken in de doorontwikkeling van ons methodisch werken. Daarnaast is jong volwassenen met psychosociale/gedragsproblematiek, waarbij de trajectbegeleider ondersteuning nodig heeft vd gedragswetenschapper hoe hiermee om te gaan. De functie houdt in:

•      Op een inspirerende wijze JIT begeleiders binnen de verschillende werkvormen coachen (o.a. ambulante begeleiding, arbeidstrajecten, ervaringsreizen); Inzicht geven in

        gedrag van jongeren. wijze waarop we de dingen doen zoals we die doen en de manier waarop we op onze omgeving reageren. Het zegt iets over hoe we ons bij voorkeur

        gedragen;

•      Bijdragen aan de methodische doorontwikkeling en de vormgeving van een kwaliteitskader inclusief de borging;

•      Analyseren van de jaarcijfers en verwerken en input leveren aan het jaarverslag;

•      Management adviseren en ondersteunen, o.a. in het verbinden van interne processen;

•      Contacten onderhouden met (GGZ) netwerkpartners;

•      Casuïstiekbespreking met trajectbegeleiders;

•      Aandachtfunctionaris Meldcode Huiselijk geweld en Kindermishandeling;

•      Weegmodel in basisteam (inschatting trajectduur);

•      Methodische leerbijeenkomsten geven;

•      Geven van NP training;

Het takenpakket is verder nader in te vullen in samenwerking met de andere gedragswetenschapper en senioren. 

Wij vragen

•      Een afgeronde academische opleiding als gedragswetenschapper (orthopedagooggeneralist, GZ-psycholoog of andere relevante opleiding);

•      Affiniteit met de verschillende cultuurspecifieke kenmerken van de doelgroep;

•      Een creatief, ondernemend en innoverend persoon met een positieve en open houding;

•      Flexibiliteit en geen 9:00 tot 17:00 uur mentaliteit;

•      Los van elk oordeel in contact kunnen treden met jongeren, JIT begeleiders en het netwerk;

•      Stevig in je schoenen staan;

•      Een registratie bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ);

•      Het vermogen om opgedane observaties om te zetten naar ontwikkelingen in de praktijk;

•      Didactisch vermogen;

•      Analytisch vermogen;

•      Goede schrijfvaardigheid;

Overige informatie

Het JIT is een lerende organisatie waarin zowel het personeel als jongeren een grote rol spelen. Wij bieden een uitdagende en afwisselende baan met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden volgens de cao Jeugdzorg. Je krijgt een tijdelijk arbeidscontract voor de duur van 1 jaar, met een mogelijkheid tot verlenging. Afhankelijk van ervaring en opleiding bedraagt het bruto maandsalaris maximaal € 4.615 op fulltime basis (schaal 11).

Je dient voor indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag te overleggen en voor deze functie is een SKJ registratie een pre.

Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Anneke Plukaard, manager JIT, email: a.plukaard@stichtingjess.nl  06 23914685 of kijk voor algemene informatie op de site www.hetjit.nl.

Sollicitatie

Je sollicitatiebrief kun je tot en met 10 april 2022, bij ons achterlaten door op de knop "Solliciteren" te klikken. Kijk ook voor meer informatie op www.ikwilhierwerken.nl/JESS. 

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdagochtend 15 april 2022. Deze functie wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Ben je een interne kandidaat (op dit moment in loondienst bij MEE, WIJKZ, Xtra, Stichting JESS of JongLeren) vermeldt dan INTERN achter het vacaturenummer

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Vacature

Type functie

Contactpersoon

Acties